به زود وب خوش آمدید

ویندوز سرور ۲۰۱۹

مدیر سایت مدیر سایت
۳۱ خرداد ۱۳۹۹
۰
4662
ویندوز سرور 2019

ویندوز سرور ۲۰۱۹ نسخه ی جدید از سری ویندوز سرور های شرکت مایکروسافت می باشد که در اوایل ماه October از سوی مایکروسافت ارائه شد.این ویندوز سرور بر پایه ی ویندوز سرور ۲۰۱۶ ساخته شده است که از پایداری خوبی برخوردار می باشد.مایکروسافت نسخه اصلی ویندوز ۲۰۱۹ را همانند ویندوز سرور ۲۰۱۶ بر روی محاسبات ابری با شعار “افزایش کارایی عملیاتی و بهینه‌سازی هزینه‌ها” بنا کرده است و تا حدودی نگاه‌ها را به سمت خود معطوف سازد.

مایکروسافت اعلام کرده است که ویندوز سرور ۲۰۱۹ همراه با پروژه هونولولو همراه بوده و به مدیران سایت‌ها این قابلیت را خواهد داد تا برنامه‌های کاربردی و زیرساخت‌های موجود را از طریق به ‌کارگیری سرویس‌هایی همچون Azure Backup و Azure Sync با یکدیگر تلفیق کنند.

مایکروسافت با اشاره به محبوبیت فوق‌العاده زیرساخت‌های فراهمگرا که سامانه‌های ذخیره‌سازی و محاسباتی را با یکدیگر ترکیب می‌کنند، یادآور شده است که این شرکت از طریق ویندوز سرور ۲۰۱۹ با تولیدکنندگان محصولات سخت‌افزاری که تجهیزات HCI اعتبارسنجی شده ویژه مشتریان را تولید می‌کنند به همکاری خود ادامه خواهد داد.

مزیت فناوری HCI در این است که سامانه‌های پردازشی و سامانه‌های ذخیره‌ساز اطلاعات را در قالب یک راه‌حل واحد و یکپارچه که بر دو اصل سازگاری و همگرا بودن تاکید دارد با یکدیگر ادغام می‌کند. رویکردی که اجازه می‌دهد مدیریت مراکز داده‌ها و پیاده‌سازی تغییرات روی سرورها، منابع ذخیره‌سازی اطلاعات و ساختار ارتباطی میان آن‌ها با سرعت بیشتری و یا حتی Real Time انجام شود.

به منظور ساده‌سازی مدیریت زیرساخت‌های فراهمگرا ، مایکروسافت همچنین قابلیت کاربردی دیگری را ارائه کرده تا پروژه هونولولو با ویندوز سرور ۲۰۱۹ در قالب یک داشبورد کنترلی در ارتباط با استقرارهای HCI در ارتباط باشد.

پروژه ی Honolulu که کنسولی می باشد که قابلیت مدیریت ویندوز سرور های نسخه ی ۲۰۱۹، ۲۰۱۶، ۲۰۱۲ به دو صورت گرافیکی و غیر گرافیکی برای متخصصان آی تی فراهم می کند.

یکی دیگر از اهدافی که مایکروسافت به دنبال آن است کم کردن اندازه ایمیج‌های مربوط به کانتیرها بوده تا زمان دانلودها کوتاه‌تر شده و فرآیند توسعه نیز بهینه‌‌تر از قبل شود. مایکروسافت می‌گوید: «به دنبال آن هستیم تا اندازه ایمیج کانتیر Server Core را به یک سوم اندازه آن کاهش دهیم. در مقطع فعلی پشتیبانی از Kubernetes در وضعیت بتا قرار دارد. اما ویندوز سرور ۲۰۱۹ در زمینه محاسبات، ذخیره‌سازی و شبکه‌بندی کلاسترهای Kubernetes پیشرفت‌های قابل توجهی داشته است.

ویندوز سرور ۲۰۱۹ به توسعه‌دهندگان لینوکس اجازه می‌دهد تا اسکریپت‌ها را از طریق به‌کارگیری ابزارهای استانداردی شبیه به  Open SSH، Curl و Tar به ویندوز انتقال دهند. بعد امنیتی در این معقوله بهبود و گسترش پشتیبانی از Linux: Windows Server Shielded VMs مانع از آن شده تا ماشین‌های مجازی ساخته شده از سوی افرادی به غیر از مدیران شبکه دستکاری و یا ویرایش شوند.

ویندوز سرور ۲۰۱۹ همچنین قابلیت Shielded Windows 2019 را اضافه کرده تا از ماشین‌های مجازی لینوکسی به شکل خوبی محافظت کند.

دیگر مزایای ویندوز ۲۰۱۹ :

System Insights

System Insights یک امکان جدید در ویندوز سرور ۲۰۱۹ می باشد که قابلیت های آنالیز پیش بینی محلی را به طور پیش فرض به ویندوز سرور ارائه می دهد که این قابلیت داده های سیستم مانند Event ها را بررسی می کند و هزینه های عملیاتی مانند مدیریت سرور را کاهش می دهد.

Failover clustering

یکی از ویژگی‌های مدیریت اشتراک فایل یا File Share Witness برای دسته‌بندی در دسترس قرار گرفته است و همچنین خود File Share Witness با دو پیشرفت جدید همراه شده است. اولین پیشرفت مسدود سازی استفاده از سیستم فایل‌های توزیع شده است (DFS) که آن‌ها را مانند یک مکان محدود می کند. اضافه کردن یک File Share Witness به DFSها می‌تواند مسائل مربوط به پاکسازی رشته‌های شما را فراهم بیاورد و این مسئله هرگز پشتیبانی نشده بود.

پیشرفت دوم این است که شما قادر خواهید بود از FSW در سناریو و حالت‌های مختلف استفاده کنید و این امر قبلا امکان پذیر نبود. Failover clustering باعث شده تا شما بتوانید کلاسترهایتان را از یک دامنه به دامنه‌ای دیگر منتقل کنید. انتقال کلاسترها از یک دامنه به دامنه‌ای دیگر همواره کاری سخت و آزار دهنده بوده و علت سخت بودن آن این است که شما تا قبل از این برای انتقال یک کلاستر باید آن را از بین می بردید. برای این کار شما باید کلاستر را بسته به نوعش از بین ببرید و دوباره بسازید.

امنیت بالا

در ویندوز سرور ۲۰۱۹، Windows Defender ارتقا پیدا کرده است و دارای مجموعه ای از سیستم های امنیتی می باشد :

Attack Surface Reduction(ASR) : سیستمی می باشد که می تواند با جلوگیری از دسترسی بدافزار ها به سیستم عامل و مسدود کردن فایل های مشکوک و مخرب مانند اسکریپت ها و همچنین ردیابی رفتار های مشکوک و تهدیدات مبتنی بر ایمیل، امنیت سیستم را به ارمغان می آورد.
Network protection : سیستمی می باشد که سیستم عامل را در مقابل حملات تحت وب با مسدود کردن پروسه های outbound مشکوک و غیر قابل اطمینان محافظت می کند.
Controlled folder access : از اطلاعات حساس در مقابل ransomware ها با مسدود کردن پروسه هایی که می خواهند به پوشه های محافظت شده و حساس دسترسی پیدا کنند محافظت می کند.
Exploit protection : سیستم عامل را در مقابل اکسپولیت های آسیب پذیری ها محافظت می کند.

Storage Replica

Storage Replica یا SR برای اولین بار در ویندوز سرور ۲۰۱۶ منتشر شد و ارتباط همزمان سرورها و دسته‌ها را امکان پذیر می‌ساخت. SR در ویندوز سرور ۲۰۱۹ نیز وجود دارد و احتمال از بین رفتن اطلاعات در سرور را به صفر می‌رساند. همچنین SR به شما کمک می‌کند تا از دسته‌هایتان بدون ایجاد تغییر در آنها در دو سایت مختلف استفاده نمایید. Storage Replica در نسخه استاندارد ویندوز ۲۰۱۹ در دسترس قرار دارد و در حال حاضر تنها در نسخه دیتا سنتر موجود نیست. SR دارای محدودیت‌هایی است که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد:

SR می‌تواند یک حجم معین را به تعداد نامحدودی تکرار کند تا از پر شدن فضای سرور جلوگیری شود.
حجم‌ها باید به جای تعداد نامحدودی شریک ، تنها یک شریک داشته باشند.
حجم‌ها حداکثر می‌توانند ۲ ترابایت باشند و نمی‌توانند هر مقداری را به خود اختصاص دهند .
مایکروسافت در حال دریافت بازخوردها در رابطه با محدودیت‌ها و قابلیت‌های ویندوز سرور در نسخه پیش نمایش یا آزمایشی است و پیش از عرضه نهایی ممکن است بارها این ویژگی‌ها دستخوش تغییرات شوند.

Linux Shielded VMs

Shielded VMs یکی از امکانات پرطرفدار ویندوز سرور می باشد که از ماشین های مجازی در مقابل کاربران سرور میزبان، حتی کسانی که دارای اختیارات مدیر هستند محافظت می کند.مشکل Shielded VMs در ویندوز سرور ۲۰۱۶ پشتیبانی نکردن از سیستم عامل های لینوکسی بود و تنها امکان نصب سیستم عامل های ویندوزی بود که در نسخه ی جدید ویندوز سرور یعنی نسخه ی ۲۰۱۹ امکان استفاده از سیستم عامل لینوکس در Shielded VMs نیز وجود دارد.

Windows Subsystem for Linux (WSL)

در نسخه های پیشین ویندوز سرور، کاربران برای تست دستورات، راه اندازی سرویس ها و استفاده از ابزار های سیستم عامل های لینوکس مجبور بودند که این سیستم عامل را به صورت مجازی  نصب کنند و یا از نرم افزار Cygwin که با استفاده از آن قادر خواهند بود که برخی نرم افزار های GNU را بر روی ویندوز سرور نصب و راه اندازی کنند استفاده کنند.

WSL مخفف Windows Subsystem for Linux می باشد، قابلیتی می باشد که در ویندوز سرور ۲۰۱۹ گنجاده شده است که با استفاده از آن می توان به اجرای اسکریپت های لینوکس بر روی ویندوز سرور ،اجرای توزیع های لینوکس و همچنین اجرای برخی برنامه های لینوکس پرداخت.

WSL به توسعه دهندگان امکان اجرای محیط لینوکس و برخی ابزار های خط فرمان لینوکس به صورت مستقیم بر روی ویندوز بدون راه اندازی ماشین مجازی را می دهد :

    • امکان انتخاب دلخواه توزیع لینوکس جهت راه اندازی
    • امکان اجرای دستورات پر استفاده مانند grep، sed، awk و …
    • امکان اجرای اسکریپت های Bash مانند :
      ابزار ها : vim، emacs و tmux
      زبان ها : http://Javascript/node.js، Ruby، Python، C/C++، C# و F#، Rust و Go
    • سرویس ها : sshd، MySQL، Apache، lighttpd و …
البته باید متذکر شد که هنوز با WSL نمی توان تمامی ابزار های لینوکسی را نصب و اجرا کرد.
برچسب‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *