به زود وب خوش آمدید

IP چیست؟

مدیر سایت مدیر سایت
۱۸ خرداد ۱۳۹۹
۰
2970
IP چیست؟

IP مخفف Internet Protocol است و در واقع آدرس سخت افزار شبکه شما است. آدرس IP کمک می کند تا کامپیوتر خود را به دستگاه های دیگر در شبکه خود و در سراسر جهان متصل کنید. آدرس IP از اعداد تشکیل شده است.حال در این مقاله به صورت جامه به اینکه IP چیست؟ می پردازیم.

فرض کنید شما می خواهید برای دوست خود نامه ای به صورت فیزیکی که در یک کشور دیگر سکونت ارسال کنید. برای اینکه نامه ای به او ارسال کنید باید آدرس دوست خود را داشته باشید. آدرس فیزیکی دوست شما شامل نام کشور، نام شهر، نام محله، خیابان و نهایاتا پلاک می شود. به این صورت نامه شما به صورت درست دست دوست شما می رسد. اما اگر در بخشی از آدرس اشتباه کنید، نامه هیچ گاه به مقصد نخواهد رسید. در رایانه ها نیز به همین صورت است. در واقع آدرس های IP مانند آدرس های فیزیکی هستند. هنگامی که دو یا بیشتر از دو کامپیوتر بخواهند با یکدیگر ارتباط برقرار کنند و یا تشکیل یک شبکه را بدهند هرکدام نیاز به یک آدرس واحد و با فرمت یکسان دارند تا از طریق آن بتوانند همدیگر را شناسایی کنند. آدرس های IP باید کاملا یکتا باشند و از قوانین مربوط به آدرس های IP پیروی کنند. این یک مثال از آدرس IP می تواند باشد:

آدرس های IP معمولا از چهار بخش تشکیل شده است که با نقطه از هم جدا می شوند. هر بخش شامل سه عدد می شود. دامنه هرکدام از بخش ها می تواند بین ۰ تا ۲۵۵ باشد. تمام دستگاه های متصل به اینترنت دارای یک آدرس IP منحصر به فرد هستند که بدان معنی است که به میلیاردها آدرس IP وجود دارد. در حال حاضر آدرس های IP توسط نسخه جدید به نام IPV6 پشتیبانی می شوند. دو نسخه IP وجود دارد:

  • IPV4 (IP نسخه ۴)
  • IPV6 (IP نسخه ۶)

جالب اینجاست که بدانید نسخه قدیمی یعنی IPV4 دارای فضای بیش از چهار میلیارد آدرس IP است. با این حال نسخه جدید IPV6 می تواند تریلیون ها آدرس IP برای تأمین نیاز کلیه کاربران و دستگاه های اینترنتی فراهم کند.

IP نسخه ۴ معمولا از اعداد در مبنای ۱۰ استفاده می کند و آن را به مبنای دو تبدیل می کند. همانطور که در بالا نیز به آن اشاره کردیم آدرس های IP نسخه چهار از چهار بخش تشکیل شده اند که هرکدام از بخش ها هشت بیت را در خود جای داده اند. در واقع نسخه ۴ یک عدد ۳۲ بیتی را در مجموع تشکیل می دهد. نسخه IPV4 برای آدرس های عددی مورد استفاده برای پیکربندی آدرس های IP  قرار گرفت که در این مورد ممکن بود با دیگر آدرس های IP مغایر باشد.

چند نوع آدرس IP مانند آدرس های IP خصوصی، آدرس های IP عمومی، آدرس های IP ایستا و آدرس های IP پویا وجود دارد.

IP چیست و چگونه آدرس های IP کار می کنند

اگر می خواهید بدانید که چرا یک کامپیوتر به اینترنت متصل نیست یا می خواهید عیب یابی کنید که چرا شبکه شما کار نمی کند، این امر می تواند به درک بهتری از اینکه ادرس های IP چگونه کار می کنند برسید.

پروتکل اینترنت با برقراری ارتباط با استفاده از دستورالعمل های تعیین شده برای انتقال اطلاعات مانند هر زبان دیگر کار می کند. همه کامپیوترها با استفاده از این پروتکل اطلاعات دیگر دستگاه های متصل را پیدا، ارسال و تبادل می کنند. با صحبت کردن به همان زبان، هر کامپیوتری در هر مکان می تواند با یکدیگر صحبت کند.

استفاده از آدرس های IP معمولاً در پشت صحنه اتفاق می افتد. روند کار به این صورت است:

  • جهت وصل شدن به اینترنت نیاز می باشد به یک شبکه ای متصل شود.پس از ارتباز با شبکه دسترسی به اینترنت برای شما فعال خواهد شد.
  • آدرس IP توسط ISP شما به کامپیوترتان اختصاص داده شده است.
  • استفاده از  اینترنت شما از طریق ISP انجام می گردد و آنها با استفاده از آدرس IP اینترنت را به سمت شما هدایت می کنند. از آنجا که آنها به شما امکان دسترسی به اینترنت را می دهند. وظیفه آنها است که آدرس IP را به دستگاه شما اختصاص دهند.
  • با این حال، آدرس IP شما می تواند تغییر کند. به عنوان مثال: روشن یا خاموش کردن مودم یا روتر می تواند آن را تغییر دهد. یا می توانید با ISP خود تماس بگیرید و آنها آن را برایتان نیز تغییر دهند.
  • زمانی که بیرون هستید – مثلاً در مسافرت و لپ تاپ خود را می برید، آدرس IP منزل قطعا همان نخواهد بود. دلیل این امر این است که شما برای دسترسی به اینترنت از شبکه دیگری (Wi-Fi در هتل ، فرودگاه یا کافی شاپ و …) استفاده خواهید کرد و از آدرس IP متفاوتی (و موقت) که ISP به شما اختصاص داده است استفاده خواهید کرد.

آدرس IP خصوصی (Private) چیست

IP چیست؟

 

یک آدرس IP خصوصی، آدرس دستگاه شما است که شما از طریق آن با اینترنت ارتباط دارید. این آدرس ها معمولا بر روی روترهای خانگی (مودم ها) به صورت پیش فرض تنظیم شده است. معمولا هرکدام از سازنده های روترها یک آدرس به خصوص دارد که یا روی دستگاه و یا داخل دفترچه راهنما به ثبت رسیده است. اگر چند دستگاه مختلف متصل به یک ISP (ارائه دهنده خدمات اینترنت) داشته باشید، سپس تمام دستگاه های شما یک آدرس IP اختصاصی دارند. این آدرس IP از دستگاه های خارج از شبکه خانگی یا محل کار شما قابل دسترسی نیست. به عنوان مثال:

۱۹۲.۱۶۸.۱.۱

آدرس های IP خصوصی منحصر به فرد نیستند زیرا تعداد محدودی دستگاه در شبکه وجود دارد.

با استفاده از چند تکنیک می توانید آدرس IP خصوصی دستگاه خود را دریابید. اگر بر روی سیستمتان ویندوز نصب کرده باشید، به سادگی در بخش فرمان (Command Prompt) دستور ipconfig را وارد کنید. اگر کاربر مک هستید، باید در برنامه Terminal خود دستور ifconfig را وارد کنید و اگر از طریق تلفن همراه از اینترنت استفاده می کنید، می توانید برای یافتن آدرس IP به تنظیمات WiFi خود بروید. کاربران iOS می توانند با کلیک بر روی دکمه «i» در کنار شبکه ای که به آنها متصل شده اند، آدرس IP را پیدا کنند. کاربران اندرویدی می توانند بر روی نام شبکه در تنظیمات WiFi خود کلیک کرده و آدرس IP را در آنجا ببینند.

آدرس IP عمومی (Public) چیست

آدرس IP چیست

آدرس IP عمومی شما آدرس اصلی IP است که به خانه یا محل کار شما متصل است. این آدرس IP شما را به جهان متصل می کند و برای همه کاربران یونیک است. مانند همان مثالی که در ابتدا برای شما در مورد ارسال نامه به دوست خود گفتیم. به تعریفی می توان گفت هر آدرس IP که بتوان از آن در شبکه جهانی وب استفاده کرد آدر IP عمومی نامیده می شود.

برای پیدا کردن آدرس IP عمومی خود، به سادگی به سایت SupportAlly در مرورگر خود بروید. این سایت IP عمومی و سایر اطلاعات مرورگر را نمایش می دهد.

آدرس IP استاتیک و دینامیک

کلیه آدرس های IP خصوصی و عمومی می توانند ثابت یا پویا باشند. آدرس های IP که به صورت دستی پیکربندی کرده و آنها را در شبکه دستگاه خود تنظیم می کنید، آدرس IP ایستا نامیده می شوند. آدرس IP استاتیک نمی تواند به طور خودکار تغییر کند. این آدرس ها به عنوان یک آدرس اینترنتی دائمی شناخته می شود. آدرس های IP استاتیک در بر دارنده اطلاعات زیادی هستند که دامنه هرکدام مشخص کننده این اطلاعات است. اطلاعاتی نظیر قاره، کشور، شهر و … .

آدرس IP پویا به صورت خودکار پیکربندی می شود و هنگام تنظیم روتر با اینترنت، IP را به شبکه خود اختصاص می دهید. آدرس های IP پویا معمولا با DHCP شناخته می شوند و هر بار که سیستمی با شبکه ارتباط برقرار می کند آدرس آن تغییر می کند. این توزیع آدرس های IP توسط پروتکل تنظیمات میزبان پویا (DHCP) مدیریت می شود. DHCP می تواند روتر اینترنت شما باشد که در محیط خانه یا محل کار شما آدرس IP را به شبکه شما اختصاص می دهد.

بدست آوردن IP هاست

IP هاست چیست؟ پس از خرید سرویس میزبانی چه هاست ویندوز و یا هاست لینوکس می توانید به سادگی در بخش فرمان (Command Prompt) دستور ping را وارد نمائید تا آدرس IP هاست شما را نمایش دهد.

برچسب‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *