میزبانی وب یا وب هاستینگ چیست

میزبانی وب یا وب هاستینگ چیست : از نقطه نظر شبکه (networking)، “میزبان” به هر رایانه ای (سرور) که از طریق اتصال به اینترنت با دستگاه (های) دیگر متصل شده است ، اشاره دارد. هر میزبان آدرس IP منحصر به فرد خود را دارد ، که با شماره محلی رایانه و تعداد مشخصی از شبکه ای که به آن تعلق دارد تشکیل شده است. میزبان اینترنت (Internet host) در این حالت وظیفه ذخیره داده هایی را دارد که به دستگاه های دیگر ، معمولاً رایانه های کاربران با نام ترمینال از راه دور منتقل می شوند.
استفاده دیگر از شبکه “میزبان” هنگامی است که پروتکل Point-to-Point (با نام PPP) برای اجرای ارتباط بین رایانه کاربر و ارائه دهنده اینترنت وی تصویب می شود. در این حالت کاربر برای زمانی که اتصال اینترنت انجام می شود ، یک آدرس IP منحصر به فرد به شما اختصاص می دهد ، جایی که رایانه کاربر به عنوان میزبان برای آن اتصال عمل می کند ، که در واقع یک گره شبکه (networking node) است.
Web Host
به زبان میزبانی وب ، “میزبان” به یک وب سرور که فایلهای وب سایت و همچنین برنامه ها و برنامه های مختلف را ذخیره می کند ، اشاره دارد. “میزبان” به مجموعه سخت افزاری ، نرم افزاری و خطوط ارتباطی لازم برای اجرای سرویس میزبانی اشاره دارد.
برای استفاده از “میزبان” و یا وب هاست، کاربران می بایست یا شرکت های ارائه دهنده وب هاستینگ تماس حاصل کرده و یکی از پلنهایی که در اختیار گذاشتند با توجه به نیازشان خریداری کنند. پس از آن کاربران قادر خواهند بود تا از طریق کنترل پنل میزبانی از قسمت File Manager و یا از طریق دسترسی FTP توسط ارائه دهنده هاستینگ ، به هاست خاص خود متصل شوند و از طریق آن فایلهای خود را آپلود کنند.
انواع سرویس های میزبانی وب قابل ارائه در شرکتهای وب هاستینگ:
میزبانی اشتراکی (shared hosting):
میزبانی اشتراکی به سرویس میزبانی وب اشاره دارد که در آن چندین وب سایت در یک سرور واحد متصل به اینترنت میزبان هستند. همان طور که از نامش میزبانی مشخص می باشد تمام منابع سخت افزاری همچون Ram,CPU و حتی نرم افزاری مانند ftp , mail و … در یک سرور بین چندین وب سایت مشترک می باشد،منابع سخت افزاری بر روی اینگونه سرورها به صورت عادلانه میان همه ی کاربران تقسیم می گردد.
نمایندگی میزبانی وب (Reseller Web Hosting):
در این نوع سرویس ،پس از تهیه کاربر میزان مشخصی از هارد و پهنای باند سرور میزبان وبی که وب سایت کاربر بر روی آن قرار دارد از طرف شرکت به شما تخصیص داده میشود. در حقیقت کاربر می تواند خود منابع تخصیص داده شده را به صورت کوچکتر و یا خورد به طور رایگان یا در قبال دریافت هزینه به شخص سومی واگذار کند.
میزبانی وب رایگان (Free Web Hosting):
این نوع سرویس ،میزبانی به صورت رایگان به منظور جنبه های تبلیغاتی ارائه میشود که این روش بیشتر مناسب افراد مبتدی یا کاربری است که هزینه کافی برای خرید یک هاست اشتراکی وب ندارند. البته این روش با محدودیت های بسیاری در زمینه نرم افزار، پهنای باند، فضای دیسک و … همراه خواهد بود البته ممکن است به این صورت هم شرکتی ارائه ندهد.
میزبانی وب اختصاصی (Dedicated Hosting)
سرویس هاست اختصاصی و یا Dedicated Hosting Services به سرویسی است که در آن منابع سرور از قبیل Ram، Cpu و… بین تعداد بسیار محدودی وب سایت به اشتراک گذاشته می شود که نتیجه اصلی آن، سروری کم کاربر و با Load پایین تر نسبت به سرویس های هاست اشتراکی می باشد.سایت هایی که تعداد ارجاع و یا بازدید بالا دارند این سرویس مناسب است. هاست اختصاصی سرویسی مابین هاست اشتراکی (Shared Hosting) و سرور اختصاصی (Dedicated Server) است که می توان با صرف هزینه ایی مناسب و برخورداری از امکانات بیشتری در Dedicated Host از میزبانی پایداری بهره مند گردید.
فضای میزبانی سرور (Collocation Web Hosting):
کاربر خود مالک سرور می باشد و سخت افزار آن را تهیه می کند و شرکت سرویس دهنده، تنها نگهداری فضای فیزیکی سرور و همچنین تامین برق و خدمات اینترنت و پهنای باند آن را به صورت ۲۴ ساعته بر عهده دارد.
میزبانی وب ابری (Cloud Web Hosting):
در روش ابری از کار افتادگی وب سایت و پایین بودن وب سایت هیچگاه رخ نمیدهد چراکه در زمان از کارافتادگی یکی از سرورها سرور دیگر به کار افتاده و ترافیک به سمت آن سرور روانه میشود. این روش از سرویس هاست، امکاناتی مانند کنترل امنیت، توازن بار و منابع داده ای حیاتی سایت با بهرهوری و افزونگی بالاتری را در اختیار مشتری قرار میدهد.ین نوع سرویس میزبانی به دلیل قابلیت اطمینان بسیار، از محبوبیت ویژه ایی در بین کاربران برخودردار است. موتور جستجوی گوگل نمونه ایی از هاست ابری می باشد.
میزبانی سرور مجازی (VPS):
ارای کلیه امکاناتی می باشد که همان سرور اختصاصی از آن بهره مند می باشد، با این تفاوت که در این نوع سرویس سیستم عامل ارتباط مستقیمی با سخت افزار ندارد و تمامی ارتباطات توسط یک مجازی ساز صورت می پذیرد. تکنولوژی مورد استفاده در زود وب ابری می باشد و از استوریج های سخت افزاری و نرم افزاری جهت ذخیره سازی استفاده می شود. بدین ترتیب حتی هارد دیسک هایی که در این نوع سرویس استفاده می شوند از سرور اصلی که تامین کننده سخت افزار CPU و RAM می باشند، جدا هستند و با این خصوصیت امنیت اطلاعات تا حد بسیار زیادی تامین می گردد.
میزبانی وردپرس (WordPress):
در این نوع هاست از وب سرور قدرتمند لایت اسپید استفاده می شود، مشترکین در این نوع هاست میتوانند از افزونه LiteSpeed Cache که یکی از بهترین افزونه های کش وردپرس است استفاده نمایند و با بهره گیری از کش صفحه درون ساخته وب سرور LiteSpeed به بهبود عملکرد سایت وردپرس خود کمک نمایند. کش صفحه، محتوا را از صفحاتی که به صورت پویا ایجاد شده اند، ذخیره می کند و در نتیجه زمان بارگذاری صفحه را کاهش می دهد.
سایر موارد استفاده از “میزبان”
به طور کلی تر ، اصطلاح “میزبان” معمولاً به یک وسیله یا برنامه قدرتمند متصل می شود که خدمات را به برخی از دستگاه ها و برنامه ها یا برنامه های کوچکتر و با توانایی کمتری ارائه می دهد.