بالا بردن سرعت لود سایت : در طراحی سایت پارامترها و عوامل بسیاری وجود دارد که یک سایت را در نظر کاربر، یک سایت بهینه جلوه داده و به آن لقب سایت خوب می دهد. علاوه بر محتوای یک وب سایت، که می بایست ارزشمند و مفید باشد، نمایش صفحات وب سایت نیز باید به بهترین نحو صورت بگیرد. در این میان یکی از عوامل تاثیرگذار در جلب رضایت کاربران، سرعت لود سایت است.
بر اساس یک مطالعه توسط StrangeLoop، یک ثانیه تاخیر در زمان بارگذاری صفحه میتواند منجر به کاهش ۷٪ از آمار فروش، ۱۱٪ از بازدید صفحات و ۱۶٪ از رضایت مشتری شود. پس اگر به فکر افزایش بازدید و رضایت کاربران هستید، باید هر میلیثانیه در سرعت بارگذاری وبسایت برایتان مهم باشد.
از طرفی بالا بودن سرعت سایت مورد توجه موتورهای جستجو نیز قرار گرفته است و موتورهای جستجویی مانند گوگل و یاهو اعلام کرده اند که سایتهای سریعتر، در نتایج بالاتری قرار خواهند گرفت. موتور جستجوی گوگل سرعت سایت را با معیار page speed grade و یاهو هم آن را با slow grade نام گذاری کرده است.
ممکن است وقتی صفحهی وبسایت خود را باز میکنید، در ابتدا تصور کنید خبری از کندی سرعت نیست! اما این فرایند کش مرورگر است که باعث ایجاد این برداشت نادرست میشود!
زمانی که شما از سایتی بازدید میکنید مرورگر شروع به ذخیره کردن بخشهایی از وبسایت میکند تا دفعات بعدی با سرعت بالاتری همان وبسایت را بارگذاری کند. به این عمل، کش (cash) گفته میشود. بنابراین شما شاهد سرعت واقعی وبسایت نبودهاید!
ابزارهای تست سرعت سایت
۱- website speed test
۲- PageSpeed Insights
۳- sitechecker
حال به عوامل موثر در افزایش سرعت سایت می پردازیم:
یکی از عوامل مهم و تاثیر گذار بر سرعت لود یک سایت، میزان قدرت و سرعت و منابع سروری است که سایت روی آن قرار دارد. برخی مواردی که در زمینه هاستینگ، می تواند به سرعت بالا آمدن سایت شما کمک کند را در این بخش بررسی خواهیم نمود:
۱. سرور
استفاده از سرورهای قوی با پهنای باند بالا:
استفاده از سرور قویتر با پهنای باند قابل قبول و قطعی کمتر از نکاتی است که به سرعت سایت شما کمک می کند. اما ممکن است همواره استفاده از سرورهای اختصاصی برای مدیر سایت امکان پذیر نباشد، در نتیجه می توان علاوه بر رعایت حداقل استانداردهای سرورهای اشتراکی، از طریق مدیریت صحیح محتوای سایت، سرعت لود سایت را بالا برد.
استفاده از CDN (شبکه تحویل محتوی-Content Delivery Network ):
CDN نوعی شبکه سروری است که از مجموعه ای از سرورها در نقاط مختلف دنیا تشکیل شده است. فرض کنید شما سایتی دارید روی یک سرور در آلمان، قطعا شخصی که در آلمان زندگی می کند سایت شما را با سرعتی بالاتر از شخص در هند می بیند. CDN به شما کمک می کند یک نمونه زنده از سایت خود را روی سرورهای مختلف در نقاط مختلف دنیا داشته باشید، در نتیجه هر کس در هر کشوری سایت شما را در نزدیکترین سرور به محل خود می بیند.
Gzip:
فایلهای javascript ،css ،html که بالای ۱۵۰ بایت حجم دارند را با gzip فشرده کنید. Gzip یک روش موثر است که میتواند حجم فایلها را تا ۷۰٪ کاهش دهد.Gzip صفحات سایت شما را در سرور فشرده و کم حجم می کند.(بعضا حدود ۸۷ درصد)جهت اطلاعات بیشتر از نحوه فعال سازی،می توانید به مقاله فعال سازی gzip در وردپرس مراجعه نمائید.
۲. مدیریت محتوای سایت
کوتاه کردن صفحه:
صفحات بلند زمان بیشتری برای لود شدن می برند، صفحات بلند را به چند صفحه کوچک تقسیم نمایید.
کم کردن تعداد ریدایرکتها:
گاها با لینکهایی مواجه میشوید که با کلیک روی آن بعد از بازشدن آدرسی از سایت به صورت اتومات به صفحهی جدیدی انتقال داده میشوید. این همان ریدایرکت است. با کاهش ریدایرکتها میتوان سرعت سایت را افزایش داد.
تصاویر:
از تصاویر کمتر و کم حجم تر استفاده کنید، استفاده از تصاویر با تعداد زیاد و یا با حجم بالا زمان زیادی را از مرورگر برای لود شدن کامل صفحه می گیرند. شما می توانید از فرمت های با حجم پایین تصویر مانند فرمت Gif برای تصاویر خود استفاده کنید و یا با استفاده از امکان save for web در نرم افزار فتوشاپ، تنظیمات مورد نظرتان را روی تصاویر اعمال نمایید.
لازم به ذکر است یکی از مواردی که لازم است رعایت شود، مشخص کردن ابعاد تصویر است، این ابعاد در تگ < img>و با مشخصه های width و height تعیین می شوند و از ایجاد بار اضافی روی مرورگر جلوگیری می کنند.
کد های css:
بهتر است کد های css را قبل از js در صفحه قرار دهید.
استفاده از فناوری ajax :
این فناوری تاثیر بسزایی در لود سریع محتوای در صفحات سایت دارد، فناوری ajax محتوای سایت شما را بدون تغییر صفحه و بدون جابجایی کاربر در صفحات مختلف سایت و با سرعت بالاتری نمایش می دهد.
استفاده از cache:
هر بار که کاربری صفحه ای از سایت شما را بازدید می کند، درخواستی به سمت سرور ارسال می گردد، طی این درخواست تمام اطلاعاتی که در آن صفحه وجود دارد از سرور به سیستم کاربر ارسال میگردد. هر بار که کاربر شما این صفحه را بازدید می کند این درخواست به سمت سرور ارسال میگردد، حال تصور کنید در لحظه چند درخواست ممکن است سمت سرور ارسال گردد. این پردازش ها همگی باعث کندی سایت شما می شوند.
شما می توانید از فناوری کش(cache) برای رفع این مورد استفاده کنید. این فناوری اطلاعات یک صفحه را یک بار پردازش کرده و در محلی مشخص که می تواند حافظه موقت سرور باشد نگهداری کند، در نتیجه فقط یک بار صفحه را پردازش خواهد کرد و در دفعات بعدی فراخوانی صفحه، صفحه ذخیره شده را نمایش خواهد داد.
به یاد داشته باشید، منظور از سریع بودن لودینگ صفحات سایت، فقط سرعت صفحه اول سایت نیست، سرعت سایت شامل سرعت بالا آمدن تمامی صفحات آن است. همواره در ساختن صفحات وب باید بازدید کننده ای را در نظر بگیرید که با اینترنت کم سرعت قرار است سایت شما را ببیند، داشتن اطلاعات مفید و پر ارزش همیشه در اولویت بالاتری نسبت به صفحات سنگین و شلوغ است.