نحوه Whois گرفتن از دامنه

نحوه Whois گرفتن از دامنه : هر ساله میلیون ها نفر ، کسب و کار ، سازمان و دولت، نام دامنه را ثبت می کنند. هر یک باید اطلاعات شناسایی و تماس را ارائه دهد که ممکن است شامل موارد زیر باشد: نام ، آدرس ، ایمیل ، شماره تلفن و تماس های اداری و فنی. این اطلاعات اغلب “WHOIS data” نامیده می شود. اما سرویس WHOIS یک پایگاه داده واحد و با مرکزیت نیست. در عوض ، داده ها توسط نهادهای مستقلی که به “registrars” و “registries” معروفند ، مدیریت می شوند. هر نهادی که می خواهد رجیسترار و رجیستری شوند باید از سمت ICANN تایید شود.
بر اساس سیاست ها و قراردادهای موجود ، ICANN متعهد به اجرای اقدامات برای حفظ دسترسی به موقع ، بدون محدودیت و دسترسی عمومی به اطلاعات دقیق و کامل WHOIS ، با رعایت قوانین قابل اجرا است. برای انجام این کار ، رجیسترارها و رجیستری ها دسترسی عمومی به اطلاعات نام دامنه های ثبت شده را فراهم می کنند. هر شخصی می تواند از پروتکل WHOIS برای جستجوی پایگاه داده های خود و شناسایی ثبت نام دامنه استفاده کند.
منظور از Whois مشاهده اطلاعات دامنه های ثبت شده می باشد. این اطلاعات در سایت هایی تحت عنوان Whois Server قابل دسترسی می باشند و شامل موارد ذیل می باشد.
– Registrar دامنه (از نمونه رجیسترارها می توان به onlinenic، tucows,enom,realtime register اشاره نمود.)
– وضعیت دامنه (شامل قفل بودن یا نبودن، فعال بودن یا نبودن و … )
– تاریخ ثبت، انقضا و آخرین به روزرسانی دامنه
– DNS دامنه و اطلاعات مالکیت دامنه می باشد.
همچنین اطلاع از اینکه آیا دامنه ایی که قصد ثبت آن را دارید آزاد است یا خیر از موارد مهم استفاده از whois می باشد.
جهت نحوه Whois گرفتن از دامنه می بایست طبق راهنمای ذیل عمل نمائید.
۱. ابتدا وارد یکی از سایت زود وب شوید و سپس دامنه مورد نظرتان در کادر “نام دامنه را اینجا وارد کنید”جستجو نمائید.در این قسمت مشخصات مربوط به رجیسترار اعم از نام، آدرس سایت و وضعیت فعلی دامنه در آن رجیسترار قابل مشاهده می باشد.
۲. در این بخش تاریخ انقضاء، تاریخ ثبت و همچنین آخرین بروزرسانی دامنه قابل مشاهده می باشد.
۳. در این قسمت Name Server های دامنه قابل رویت است.
۴. در این قسمت اطلاعات شخصی مالک دامنه (نام، نام خانوادگی، شماره تماس و …)، ایمیل مالک دامنه و اطلاعات شرکت ثبت کننده دامنه قابل مشاهده می باشد.