به زود وب خوش آمدید

مقایسه امنیت ویندوز و لینوکس

مدیر سایت مدیر سایت
۵ مرداد ۱۳۹۹
۰
12913
مقایسه امنیت ویندوز و لینوکس

مقایسه امنیت ویندوز و لینوکس

ویندوز چقدر ایمن است؟

امروزه ۷۷٪ کاربران با ویندوز کار می کنند و کمتر از ۲٪ در لینوکس کار می کنند و این نشان می دهد که ویندوز نسبتاً ایمن است.
در حقیقت،به تازگی، مایکروسافت پیشرفت گسترده ای را در پایه کد سیستم عامل معرفی کرده است. آنها نرم افزار ضد ویروس خود را اضافه کردند ، فایروال ها را بهبود بخشیدند و یک sandbox architecture را اجرا کردند که مانع از دسترسی برنامه ها به فضای حافظه سیستم عامل یا سایر برنامه ها شد.
همانطور که انتظار می رود،حجم بدافزارهای ایجاد شده برای یک سیستم عامل متناسب با محبوبیت آن است. ویندوز سهم بزرگی از بازار را دارد و به همین دلیل هدف بزرگتری برای کلاهبرداران است. برای مقایسه ، تقریبا هیچ بدافزار برای لینوکس (هیچ منظور نسبت به ویندوز می باشد)وجود ندارد. این یکی از دلایلی است که باعث می شود برخی افراد لینوکس را از ویندوز ایمن تر بدانند.
علاوه بر این ، بسیاری بر این باورند که معماری ویندوز دانلود بدافزار را در مقایسه با لینوکس برای کاربران کمی آسانتر می کند. در ویندوز ، تنها کاری که باید برای اجرای ویروس ها و نرم افزارهای جاسوسی انجام دهید این است که بر روی فایل”.exe” دوبار کلیک کنید.
با این حال ، به طور پیش فرض ، این محافظت به اندازه کافی در سطح بالایی نمی باشد، زیرا برنامه هایی که قابل اطمینان نباشند هنوز اجرا می گردد ولی در مقابل ویندوز ۱۰ در زمان اجرای فایل به شما هشدار می دهد.
ممکن است این “ضعف” در معماری ویندوز باعث شود که برخی لینوکس را ایمن تر از ویندوز بدانند و همچنین به همین دلیل از کاربران ویندوز دائماً خواسته می شود که نسخه های ضد ویروس و نرم افزار فایروال خود را بروزرسانی کنند. به طور مثال برافزارهایی که در ویندوز XP اجرا می شنود در ویندوز ۱۰ هرگز نصب نخواهند شد،به همین دلیل مایکروسافت اصرار بر بروزرسانی ویندوز و نرم افزارهای جانبی را دارد.سیاست‌گذاری مایکروسافت به طوری است که مشتریان خود را فقط به محصولات خودش عادت میدهد. بسیاری از کاربران ویندوز از اینترنت اکسپلورر و outlook برای مرور وب و پست الکترونیک استفاده می‌کنند.

آیا معماری لینوکس ایمن تر است؟

خیلی ها  معتقد هستند با توجه به اینکه در لینوکس همه می‌توانند در کدهای آن تغییر ایجاد کرده و بنا به نیازشان استفاده کنند. آزاد و در دسترس بودن کدهای منبع سبب می‌شود تا بتوانید از طرز کارکرد دقیق سیستم عامل مطلع شوید بلعکس ویندوز یک سیستم عامل اختصاصی است که کد منبع آن سری نگه داشته شده و برای همگان در دسترس نیست.
اجرای فایلها با پسوند “exe”بسیار سخت تر از ویندوز می باشد چرا که در لینوکس این نوع پردازندها مستقل نمی باشند و نیاز به پرمیشن و سطح دسترسی جهت اجرا دارند که با دستور  chmod +x قابلیت اجرا به فایل داده میشود.
یک برنامه مخرب با استفاده از همین ضعف‌های امنیتی می‌تواند کل سیستم عامل را نابود کند، ولی در صورتی که مورد مشابهی در لینوکس وجود داشته باشد، حداکثر به دایرکتوری خانگی کاربر اجرا کننده آسیب خواهد رسید، نه کل سیستم عامل. این‌طور نیست که گنو/لینوکس فاقد هر گونه مشکل امنیتی باشد، ولی باز بودن کد منبع آن باعث می‌شود تا بسیاری از اشکالات امنیتی پیش از ایجاد خسارت و در مراحل توسعه و برنامه نویسی برنامه پیدا شده و رفع شوند. در صورتی که اشکالی نیز در برنامه‌های منتشر شده یافت شود، به‌دلیل موجود بودن کد منبع به‌سرعت برطرف می‌گردد. در صورتی که در سیستم عامل ویندوز  باید منتظر آپدیت مایکروسافت ماند.
لینوکس دسترسی مدیریتی را از طریق رابط خط فرمان فراهم می کند که کاربران می توانند بدون نیاز به انجام اقدامات خاصی کار خود را انجام دهند. با کمک دسترسی ریشه، می توانید هر چیزی را در اکوسیستم لینوکس تغییر دهید اما در سیستم ویندوز توسط مایکروسافت همه چیز از پیش تعیین شده  است و تقریبا هیچ مجوزی برای انجام کار روی ریشه ندارید.

نتیجه گیری

شاید شما هم جمله های لینوکس کاربر پسند نیست، گزینه های نرم افزاری زیادی را ارائه نمی دهد، نیاز به دانش و تخصص دارد، رابط کاربری زیبا ندارد و … را شنیده باشید. اما این جملات توسط افرادی منتشر می شوند که تا کنون از لینوکس استفاده نکرده اند. به صراحت میتوانم بگویم که در حال حاضر لینوکس کاربر پسندتر است و رابط بصری و آسان را برای استفاده فراهم می کند و یک سیستم مدیریت نرم افزاری متمرکز با صدها گزینه مختلف را دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *