به زود وب خوش آمدید

الگوریتم موتور جستجو چیست؟

مدیر سایت مدیر سایت
۱۱ خرداد ۱۳۹۹
۰
5486
الگوریتم موتور جستجو چیست؟

یک الگوریتم موتور جستجو مجموعه ای از قوانین یا یک فرمول منحصر به فرد است که موتور جستجو از آن برای تعیین اهمیت یک صفحه وب و رتبه دهی به آن استفاده می کند. الگوریتم های موتور جستجو منحصر به هر موتور جستجو می باشد و در مبحث سئو و بهینه سازی سایت دقیقاً همانند کلمات کلیدی مهم است.

صاحبان وب سایت که دوست دارند وب سایتشان در صف اول موتورهای جستجو قرار بگیرد همیشه به دنبال راه هایی برای این هستند که عملی را انجام دهند وب سایتشان به لحاظ فنی قابل فهم برای موتورهای جستجو باشد و با منطق های گوگل هم راستا باشد ، البته این کار کاملا فنی و تخصصی است ، موتورهای جستجوگر برای شناخت و درجه بندی وب سایت ها الگوریتم های متنوعی دارند که همه صاحبان وب سایت که میخواهند در اندازه گیری های این الگوریتم ها سهمی داشته باشند و شناخته شوند.

الگوریتم گوگل چیست ؟
فرایندی که موتور های گوگل بر اساس آن تجزیه و تحلیل وب سایت ها را انجام می دهند.الگوریتم های گوگل شامل معادلات گوناگون و متفاوت و تابع است که برای کاربر نمایش داده شود.
خزنده موتور های جستجو همه اطلاعات و داده ها را گرد آوری کرده و ذخیره و نگهداری می نماید در حقیقت الگوریتم ها به شکل ریاضی می باشند که محتویات و اطلاعات توسط آنها طبقه بندی می شود تا زمانی که به این داده ها کاربر احتیاج داشته باشد.
موتور جستجوگر گوگل برای آن که بتواند بهترین و مفیدترین نتایج مرتبط با کلمه کلیدی جستجو شده توسط کاربر را نمایش دهد از الگوریتم های مختلفی جهت تحلیل سایتهای اینترنتی و مطالب آنها و نمایش آن ها در فهرست جستجوهای خود استفاده می کند.

۱. Relevancy (ارتباط)

یکی از مواردی که یک الگوریتم موتور جستجو آن را بررسی می کند مرتبط بودن صفحه با کلیدواژه ها است. تشخیص وجود کلمات کلیدی در هر صفحه وب و یا چگونگی استفاده از این کلمات کلیدی و ارتباط آنها با محتوای صفحه را الگوریتم مربوطه تعیین خواهد کرد. علاوه بر این موضوع، مکان قرارگیری کلمات کلیدی نیز یک فاکتور مهم برای الگوریتم موتورهای جستجو محسوب می شود . صفحات وبی که کلمات کلیدی را در عنوان ها و همچنین در سرتاسر یا چند خط اول متن، استفاده می کنند  نسبت به صفحات وبی که این موارد را رعایت نکرده اند در نتیجه رتبه بندی بالاتری قرار خواهند گرفت. حضور متناوب کلمات کلیدی نیز برای الگوریتم ها حائز اهمیت می باشد. چنانچه کلمات کلیدی به طور مرتب ، طبیعی و متناوب ظاهر شوند، آن وب سایت رتبه بندی بالاتری را از آن خود خواهد کرد .

۲. Individual Factors (فاکتورهای ویژه)

هر موتور جستجو دارای الگوریتم های منحصر به فرد است و فاکتورهای ویژه این الگوریتم ها سبب ایجاد تفاوت در نتیجه ی جستجوی موتورهای جستجو همچون گوگل، یاهو و MSN می شود. یکی از رایج ترین فاکتورهای ویژه، تعداد صفحات ایندکس شده در یک موتور جستجوگر است. به بیان دیگر یک وبمستر ممکن است صفحات بیشتری از سایت خود را در موتورهای جستجو ایندکس کند و یا به صورت متناوب ایندکس کردن صفحات را انجام دهد، اما این میتواند نتایج مختلفی را برای هر موتور جستجو داشته باشد. برخی از موتورهای جستجو سایت ها را برای این موضوع به صورت اسپم شناخته و سایت را جریمه می کند و به اصطلاح دچار پنالتی می شود، در حالی که برای دیگر موتورهای جستجو این موضوع اهمیت ویژه ای ندارد.

۳. Off-Page Factors (فاکتورهای خارج از صفحه)

فاکتورهای خارج از صفحه مواردی همچون لینک و بک لینک های صفحه و اعتبار یک سایت در میان دیگر سایت ها می باشند. کلیک های متناوب و لینک ها می تواند شاخصی باشد که میزان ارتباط یک صفحه وب را با کاربران و بازدیدکنندگان واقعی و ارزش سایت از دید آنها را نمایان کند که این شاخص باعث می شود که یک الگوریتم رتبه بندی صفحات وب را مشخص کند. انجام صحیح فاکتورهای خارج از صفحه برای کارشناسان وب سخت تر است، اما می توانند تاثیر زیادی بر رتبه وب سایت بر اساس الگوریتم های موتور جستجو داشته باشند.

فراتر از عملکرد اساسی یک موتور جستجو، رعایت ارتباط یک صفحه وب، فاکتورهای خارج از صفحه و عوامل منحصر به فرد هر موتور جستجو کمک می کند تا این الگوریتم ها به بخش مهمی از طراحی و بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو تبدیل شوند .

برچسب‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *